Prima fabrică clandestină de articole de îmbrăcăminte contrafăcute din România a fost descoperită de polițiștii ilfoveni în urma unor percheziții efectuate vineri seara.

Au fost percheziționate atât fabrica din Pantelimon, cât și un depozit din Capitală, fiind confiscate peste 3.000 de articole de îmbrăcăminte contrafăcută, respective treninguri, geci, pantaloni, veste, cămăși, peste 27.000 de etichete cu mărci cunoscute, peste 6.000 de cheițe de fermoar inscripționate cu o marcă renumită precum și peste 4.500 de abțibilduri inscripționate cu însemnele unor mărci, informează stirileprotv.ro.

În plus, polițiștii ilfoveni au mai descoperit cu ocazia perchezițiilor șase mașini de cusut și brodat profesionale – după cum notează stiri.tvr.ro – cu ajutorul cărora articolele de îmbrăcăminte obișnuite erau transformate în haine de “firmă” și vândute ca atare, la prețuri pe măsură.

Marfa era comercializată în întreaga țară dar și în mediul online. Erau numai branduri străine”, a declarat Dragoș Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov.

Gruparea specializată în marfă contrafăcută era condusă de mai mulți cetățeni turci. Hainele erau aduse din Turcia neinscripționate, pentru a nu stârni suspiciuni, după care, în funcție de comenzile primite, erau inscripționate cu numele unor firme cunoscute, mai scrie stiri.tvr.ro.

La nivelul Uniunii Europene, vânzările de haine contrafăcute reprezintă circa 10% din totalul vânzărilor din acest sector.

Sursa foto: stirileprotv.ro