Viitorul Curița nu a obținut decât un rezultat de egalitate, scor 2-2, pe teren propriu, în fața formației AS Negri (locul 13, penultimul, înaintea acestei runde), iar echipa lui Costică Ene nu mai are decât trei puncte în plus față de a doua clasată, AS Filipești.

Liderul clasamentului la zi în campionatul județean de fotbal a trăit un coșmar în această după-amiază (n.r. – sâmbătă, 3 decembrie), într-un joc în care, în mod normal, nu ar fi trebuit să întâmpine niciun fel de probleme.

Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de pe teren, iar la capătul primei reprize a meciului de pe stadionul FC Onești, tabela indica un neverosimil 0-2. Finalmente, Viitorul Curița a reușit să salveze un punct, prin două goluri înscrise în minutele 87 și 90+3, prin Marcu și Rareș Mihalache.

“Un rezultat nemeritat pentru noi, fiindcă am ratat patru-cinci ocazii singur cu portarul. A lăsat de dorit atitudinea unor jucători de-ai mei, dar poate e de înțeles, fiindcă mulți dintre ei nu sunt obișnuiți cu ritmul acesta și nu au mai jucat până acum sub presiunea rezultatelor. Sper să fi fost un semnal de alarmă pentru noi. Le-am atras atenția la sfârșit că trebuie să punem serios mâna pe muncă, dacă doresc să ajungă acolo unde vrem să-i ducem noi (n.r. – în Liga a 3-a). Chiar dacă nu am învins azi, suntem în grafic, acolo unde ne-am propus să fim în această fază a campionatului”, a declarat Costică Ene.

În derby-ul rundei, AS Filipești s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, în fața celor de la Vulturul Măgirești, printr-o triplă semnată de fostul jucător băcăuan Giani Căpușă (47 de ani), mulți ani prim-divizionar.

Alte rezultate înregistrate în etapa a 14-a a Ligii a 4-a Bacău: AS Siretul Bacău CSM Moinești 5-2, AS Birunța Letea Veche Bacău – AS Flamura Roșie Sascut 3-1, AS Voința Gârleni – Gloria Zemeș 4-1, AS Tg. Ocna – CS Dofteana 3-4.

Clasament: 1. Viitorul Curița 37p (14 jocuri), 2. AS Filipești 34p (14j), 3. Voința Gârleni 29p (12j), 4. CS Dofteana 28p (13j), 5. Vulturul Măgirești 26p (13j).