Oneștenii, târgocnenii, moineștenii și comăneștenii au petrecut minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României cu tot tacâmul, așa cum îi stă bine unui român autentic! Cei cu dare de mână s-au refugiat în stațiunile montane, departe de ochii indiscreți ai vecinilor, unde au încins niște petreceri pe cinste. Bravo lor, dar să nu se înțeleagă că cei care au rămas acasă au stat cu ochii în tavan!  

De-acum este sigur că țuica fiartă și pomana porcului vor fi nelipsite de pe masa românilor până dincolo de Anul Nou, ceea ce înseamnă că urmează o lună de dezmăț total!

Și tot de-acum vor da năvală pe ecranele televizoarelor sau în paginile ziarelor specialiștii în alimentație sănătoasă, care ne vor oferi aceleași sfaturi ca în fiecare an și, cu toate acestea, tot ca în fiecare an, Urgențele vor fi pline de cazuri de oameni care au halit și au băut până li s-a întors stomacul pe dos.

Hai noroc și iar noroc, hai și-un șpriț că n-o fi foc!”, vorba lui Gică Petrescu.

P.S. – Poza este a unor oneșteni care au ales să petreacă minivacanța de 1 Decembrie pe plaiuri nemțene. Să nu vă faceți griji, paharul din stânga imaginii n-a stat gol decât câteva clipe, până a mai fost adusă o carafă de vin fiert.