Viitorul Curița începe noul sezon competițional pe terenul formației UZU Dărmănești, împotriva căreia băieții lui Costică Ene se impuneau cu 6-1 în finala Cupei României – faza județeană, în urmă cu două luni, pe stadionul CSM din Onești.

Din acest sezon, campionatul județean de fotbal se dispută pe două serii (detalii AICI), Viitorul Curița fiind principala favorită la câștigarea Seriei “Valea Trotușului”, în ciuda faptului că echipa lui Costică Ene a rămas fără cei mai buni marcatori din stagiunea precedentă. Vasile Padovei, golgeterul din tur, a primit acceptul din partea conducerii să mai evolueze o jumătate de an, sub formă  de împrumut, la Șoltuz Fălticeni. Padovei îl va avea ca adversar în Liga a 3-a pe Tudor Tudorache, cel mai prolific marcator al Viitorului Curița în returul sezonul trecut semnând cu Știința Miroslava.

Dacă în privința accederii în play-off-ul competiției (se califică în play-off ocupantele primelor trei locuri din fiecare serie) gruparea de lângă Onești nu ar trebui să-și facă probleme, nivelul celorlalte competitoare fiind totuși destul de scăzut, elevii lui Costică Ene tot trebuie să dea atenția cuvenită fiecărui meci în parte.

În regulamentul de organizare a campionatului Ligii a 4-a Bacău, se menționează că  echipele calificate în play-off vor începe faza a doua a competiției cu punctele obținute în sezonul regular, cu echipele clasate pe locurile 1-10, din fiecare serie”.

Așadar, orice punct pierdut în sezonul regular poate cântări enorm în economia play-off-ul, fază a competiției în care, cel puțin teoretic, jocurile vor fi mult mai echilibrate.

Trebuie menționat că play-off-ul se va disputa tot în sistem tur-retur, cu toate celelalte echipe calificate, rezultând alte 10 jocuri.

Programul echipei Viitorul Curița în turul campionatului 2018-2019:

Etapa 1 (25 august): cu UZU Dărmănești (deplasare)

Etapa a 2-a (1 septembrie): cu Voința Oituz (acasă)

Etapa a 3-a (9 septembrie): cu Măgura Cașin (deplasare)

Etapa a 4-a (15 septembrie): cu CS Dofteana (acasă)

Etapa a 5-a (22 septembrie): cu CSM Moinești (deplasare)

Etapa a 6-a (29 septembrie): cu Viitorul Berești-Tazlău (acasă)

Etapa a 7-a (7 octombrie): cu AS Bârsănești (deplasare)

Etapa a 8-a (13 octombrie): cu Gloria Zemeș (acasă)

Etapa a 9-a (21 octombrie): cu Viitorul Urechești (deplasare)

Etapa a 10-a (27 septembrie): cu Flamura Roșie Sascut (acasă)

Etapa a 11-a (3 noimebrie): cu Vulturul Măgirești (deplasare)