Începând din sezonul 2018-2019, campionatul județean de fotbal Bacău va avea două serii, în total urmând să participe nu mai puțin de 25 de echipe. Această modificare a fost votată în Adunarea Generală de delegații echipelor din ligile a 4-a și a 5-a.

Viitorul Curița, care a început mai târziu pregătirile pentru noul sezon competițional, pare a fi avantajată de noul sistem, dar asta numai până la un punct.

Astfel, noul campionat, care va debuta pe 25 august, va include două serii, una de 13 echipe și una de 12 formații, acestea fiind repartizate după criteriul geografic.

Viitorul Curița va evolua în Seria “Valea Trotușului”, unde va avea ca adversare următoarele echipe: AS Măgura Cașin, Viitorul Urechești, Voința Oituz, Vulturul Măgirești, CSM Moinești, UZU Dărmănești, Flamura Roșie Sascut, AS Bârsănești, CS Dofteana, Viitorul Berești Tazlău și Gloria Zemeș.

Viitorul Curița va evalua în prima etapă în deplasare, pe terenul echipei UZU Dărmănești, cu care s-a întâlnit ultima dată în finala Cupei României – faza județeană, câștigând fără drept de apel, scor 6-1, pe stadionul CSM din Onești.

Teoretic, Viitorul Curița nu ar trebui să aibă nicio problemă în această serie, Vulturul Măgirești – locul 4 la finalul stagiunii trecute – pare a fi cel mai dificil adversary, în vreme ce AS Bârsănești și Viitorul Urechești vin din liga a-5, iar echipa din Berești Tazlău este nou-înființată.

Seria cealaltă,, denumită “Bacău”, are în componență 13 echipe și anume: CSM Bacău, FC Dinamo Bacău, Atletico Junior Bacău, ACS Viitorul Nicolae Bălcescu, Siretul Bacău, Voința Gârleni, Viitorul Gârleni, AS Negri, AS Filipești, AS Lumina Itești, Zorile Faraoani, Biruința Letea-Veche și Aripile Cleja.

Cele mai bune trei echipe din fiecare serie la finalul sezonului regulat (tur-retur) vor accede în play-off, care se va disputa tot după sistemul “fiecare cu fiecare”. Câștigătoarea play-off-ului va fi declarată campioana județului Bacău și va obține dreptul de a evolua la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a.