Un scandal imens s-a iscat în Onești, după ce consilierii locali au aprobat, în cadrul ședinței ordinare din data de 14 august 2018, proiectul de hotărâre privind emiterea avizului Consiliului Local Onești pentru desfășurarea activităților de prestări servicii funerare de către firma SC DOR&MI Comercial SRL.

Din câte se pare, consilierii oneșteni ar fi votat proiectul în necunoștință de cauză, neștiind că firma respectivă, care aparține chiar unuia dintre colegii lor, nu îndeplinește toate cerințele cerute de lege pentru desfășurarea activităților de presări servicii funerare.

Pe surse, reporterii UNU pe Trotuș au aflat că mulți dintre consilierii locali care au votat proiectul s-au simțit înșelați de colega lor.

Mai mult decât atât, luni, 27 august,  ar urma să fie convocată o ședință extraordinară în cadrul căreia consilierii ar urma să îndrepte această eroare.

În Onești prestează servicii funerare două firme, Atropos și Angelo, proprietarii celei dintâi reclamând faptul că societatea concurentă nu trebuia să primească avizul de funcționare din partea Consiliului Local Onești, deoarece nu îndeplinește criteriile prevăzute de lege.

Alăturat se găsește print screen-ul cu raportul de specialitate al proiectului contestat acum de toată lumea, inclusiv de cei care l-au votat.

Vom reveni cu toate detaliile legate de acest subiect într-una din zilele viitoare.