Viitorul Curița s-a impus cu scorul de 3-1 (0-1) în fața celor de la Vulturul Măgirești, în derby-ul etapei a 12-a a campionatului județean de fotbal – Liga a 4-a – și a luat o opțiune foarte serioasă pentru promovare, având șapte puncte avans față de învinsa sa din acest meci.

Echipa lui Costică Ene a intrat în joc destul de greu, iar cei din Măgirești au speculat momentul, reușind deschiderea scorului. Era minutul 30, iar la 0-1 Vulturul reducea la numai un punct ecartul față de Viitorul Curița.

faza-jocDupă o muștruluială primită în pauză, Rareș Mihalache și compania au ieșit mult mai motivați de la cabine și s-au dus tăvălug peste adversar. Silviu Lupu a egalat în minutul 55, tot el înscriind, 10 minute mai târziu, și golul de 2-1, dintr-o centrare ca la carte a lui Alex Soroiu, fiul primarului comunei Cașin, Daniel Soroiu. “80 la sută este golul jucătorului cu numărul 2 pe tricou (n.r. – Alex Soroiu, care a insistat și a centrat perfect”, a opinat Costel Munteanu, unul dintre foștii jucători ai lui FC Onești, prezent la meci cu alți foști colegi (Nicolae Porumb și Dănuț Copăcel). Același Silviu Lupu, omniprezent, a închis tabela la 3-1, după alte 10 minute de joc.

În urma acestui succes, Viitorul Curița a acumulat 33 de puncte în clasamentul Ligii a 4-a, în vreme ce Vulturul Măgirești, care ocupa locul secund înaintea acestei partide, a rămas cu 26 de puncte.

jandarmiLa finalul meciului, jucătorii de la Viitorul Curița au făcut horă în vestiar scandând minute bune: “Cine e pe primul loc, cine e pe primul loc, Curița e, Curița e!” și “Să vină banii, să vină banii, să vină banii la băieți!”.

Costică Ene, antrenor Viitorul Curița: “Un meci reușit, după o primă repriză în care adversarul a avut niște situații clare de a înscrie. În a doua repriză, am ieșit mult mai motivați și cu schimbările efectuate scorul a fost în favoarea noastră”.

Mihai Fudulache, finanțator Viitorul Curița: “Îi las pe ei să vorbească, staff-ul și cu jucătorii, dar cred că rezultatul spune totul. Ne vom întâlni în iarnă, noi, cei 3-4 finanțatori și împreună cu autoritățile, iar dacă se va dori o echipă de Liga a 3-a în Onești, va trebui să punem cu fudulachetoții umărul pentru a găsi soluții să o finanțăm. Dar aș vrea să nu se uite faptul că avem și o echipă de copii – juniorii D – și mai mult ca sigur că în campionatul următor vom mai veni cu încă o grupă de copii”.

# La meci au fost prezenți primarul comunei Cașin, Daniel Soroiu, consilierul local oneștean Constantin Florian, fost fotbalist în tinerețe, și ex-jucători de la FC Onești.

# În repriza a doua, spectatorii de la tribuna zero au izbucnit nervos la o fază de joc, iar pentru calmarea spiritelor a fost nevoie de intervenția celor cinci jandarmi prezenți la stadion.

# Mihai Fudulache, unul dintre investitorii echipei din Curița, a fost foarte agitat pe tot parcursul meciului. Acesta s-a plimbat de colo-colo, vizionând partida ba din tribuna oficială, ba de pe marginea terenului, ba de la tribuna a 2-a.