Viitorul Curița și Gauss Bacău, echipe care își dispută primul loc în campionatul județean de fotbal, poziție ce asigură prezența la barajul de promovare în Liga a 3-a, nu se înfruntă doar pe teren, ci și în afara lui, fiecare dorind să-și asigure un avantaj oricât de mic în această luptă la baionetă.

Dacă informațiile potrivit cărora Viitorul Curița ar fi urmat să se întărească, în această pauză competițională, cu mai mulți jucători, inclusiv de la Gauss s-au demonstrat a fi doar parțial adevărate (jucători noi au venit, dar nu de la echipa băcăuană), interesul celor de la Gauss față de cel mai bun jucător al lui Costică Ene din turul campionatului, Vasile Padovei, a fost unul cât se poate de real.

Doar spectator la meciul amical cu Sportul Chiscani, de sâmbăta trecută, Vasile Padovei (foto stânga) va fi cu siguranță pe teren în jocul de verificare de duminică, 11 februarie, cu CSM Focșani (care va avea loc la Onești, pe stadionul CSM, cu începere de la ora 11.00) și va continua să îmbrace tricoul Viitorului și în retur, deși la un moment dat situația sa era incertă. Acum două săptămâni, Viitorul Curița a învins-o cu 4-1 pe CSM Focșani (liga a 3-a), chiar la Focșani!

Vasile Padovei, cel mai prolific marcator al Viitorului în tur (23 de goluri înscrise) a intrat de curând la Școala Militară de Subofițeri și Jandarmi “Petru Rareș”, din Fălticeni, iar pentru o perioadă de trei luni va fi disponibil doar la sfârșit de săptămână.

De faptul că lui Padovei nu i s-a garantat locul de titular la Viitorul ar fi încercat să profite cei de la Gauss, mai ales că jucătorul care a trecut și pe la Aerostar locuiește la Bacău (Vasile este originar din Botoșani).

În cele din urmă, după mai multe discuții avute atât cu finanțatorul Viitorului, Mihai Fudulache, cât și cu antrenorul Costică Ene și sfătuit chiar și de Nelu Sdrobiș (cel care i-a remarcat prima dată talentul, în cadrul unui trial organizat de defunctului club Dinamo Onești), Vasile Padovei a acceptat să continue alături de “roș-albi”, unde are deja fanii săi.

Padovei va fi pe teren cu Focșaniul, iar în retur va evolua atât cât va considera necesar antrenorul Costică Ene, ținând cont că jucătorul nu prea va avea posibilitatea să ia parte la antrenamente.