În Onești urmează să se construiască încă două blocuri ANL, pe strada Libertății (în curba de la Cleanu), dar nici bine nu a fost deschis șantierul – constructorul abia ce a împrejmuit perimetrul – că mai mulți locuitori din zonă contestă decizia autorităților.

Primii nemulțumiți sunt oneștenii care, prin îngrădirea perimetrului, au rămas fără locurile de parcare rezidențiale. “Vreau să vă semnalez un fapt care s-a petrecut astăzi, 12.03.2018 pe strada Libertății, în zona blocului 25, unde sunt amenajate parcări. O firmă de construcții a interzis accesul autoturismelor în parcarea plătită de cetățeni cu 200 de lei, fără a anunța cetățenii și fără nicio explicație. În momentul în care locatarii au întrebat ce se întâmplă, au spus că au autorizație de construcție de la Primăria Onești. Autorizația include și 10 locuri de parcare plătite! Nu e corect ca Primăria Onești să încaseze taxa de parcare știind că pe locurile respective se vor ridica blocuri ANL, reclamă problema o cititoare care este direct afectată.

Oamenii au cerut explicații autorităților, dar răspunsul primit, susțin aceștia, a fost ambiguu: “Ne-au anunțat (n.r. – cei de la Primărie) că pe locurile de parcare respective se va construi un loc de joacă aferent celor două blocuri ANL! Și vom fi despăgubiți, fără a se preciza în ce fel și fără să se asigure alte locuri de parcare. Oficial, nu am primit nicio înștiințare, dar locul a fost îngrădit și am fost obligați să mutăm mașinile.

“E absurd! Cum pot face două blocuri și un loc de joacă efectiv în stradă!”, și-a arătat revolta un alt cititor al ziarului UNU PE TROTUȘ, care locuiește în zona respectivă.

Cele două noi blocuri ANL care vor fi construite pe strada Libertății însumează 60 de locuințe (40 de apartamente cu 2 camere și 20 de garsoniere), fiecare dotată cu centrală proprie (detalii AICI).