Laptele proaspăt comercializat prin automate speciale atrage o clientelă tot mai mare pe zi ce trece. Asemenea aparate de distribuție a laptelui crud, nepasteurizat, în sistem en-detail sunt prezente peste tot în țară și în străinătate, iar, începând de astăzi, și la Onești.

Automatul din Onești este amplasat în Piața Agroalimentară, în spațiul comercial deținut de firma “Roger & Bunghez”.

Producătorul de lapte “Ferma Gutinaș” realimentează automatul cu lapte proaspăt o dată pe zi, în ziua în care a fost muls. Deoarece el deține și întreține automatul, nu există niciun intermediar între fermier și consumator. Doar câteva butoane, furtune speciale aseptice și o doamnă zâmbitoare, în orice clipă pregătită să servească clienții, pentru un grad și mai mare de igienă.

Laptele, care are cel puțin 4% grăsime, provine de la cele 100 de vaci rasa bălțată românească ce sunt crescute într-un mediu complet natural.

“Pe noi ne interesează primii să creștem vaci nestresate, pentru a ne da maximum de producție”, explică Ionuț Bunghez, administratorul grupului de firme Roger&Bunghez, din care face parte și Ferma Gutinaș.

Clienții se pot convinge foarte ușor de acest lucru doar vizionând fotografiile din interiorul fermei, care rulează pe un monitor amplasat chiar lângă automatul de lapte.

În ciuda tuturor controverselor, lapte din automat este bun de consum și crud, chiar dacă noi atenționăm cumpărătorul că, pentru siguranța lui, ar trebui să fiarbă laptele înainte să-l consume”, ne-a mai precizat Ionuț Bunghez.

Un astfel de aparat de lapte proaspăt nu este chiar o afacere simplă. Pentru comercializarea laptelui crud trebuie îndeplinite o serie de standarde de igienă. Fiind un produs alimentar perisabil, laptele crud necesită condiții speciale de depozitare și transport din fermă către dozatorul de lapte. “Aceste restricții legale vin în ajutorul clienților noștri, care au siguranța, în acest fel, că laptele cumpărat provine dintr-o fermă de animale autorizată sanitar-veterinar”, a conchis Ionuț Bunghez.

Altfel, odată cu instalarea automatului de lapte proaspăt, grupul de firme “Roger&Bunghez” a rebranduit și spațiul în care își desfășoară activitatea la piață, care a devenit mult mai primitor.