Judecătorii și avocații oneșteni trebuie să fi ajuns azi la serviciu încălțați cu cizme de cauciuc, și nu oricare cizme, ci dintr-acelea pescărești, care trec bine de genunchi, la cât de multă apă s-a adunat în curtea Judecătoriei Onești, în urma ploilor din ultimele 12-14 ore.

Evident, este vorba despre o exagerare, fiindcă nimeni dintre cei care și-au făcut azi de treabă la Judecătorie nu a a venit încălțat cu cizme de cauciuc pescărești.

Totuși, curtea inundată a Judecătoriei Onești este o realitate și a readus în discuție o problemă care se întâlnește în mai multe locuri din oraș, de fiecare dată când plouă mai mult.

Astfel, la orice ploaie mai puternică, la intersecția străzilor Constantin Dobrogreanu Gherea și Mihai Bravu se formează o baltă uriașă, care persistă mult timp și după încetarea precipitațiilor, nefiind amenajată nicio scurgere.

La intrarea în incinta blocului nr. 2 de pe strada Republicii (spre parcarea din spatele Judecătoriei) situația este aceeași, toată apa care se scurge de pe strada Tineretului formând un lac de acumulare în miniatură, ce îi împiedică pe pietoni să traverseze.

Toate cele trei cazuri prezentate mai sus au un numitor comun: Dorel, meseriașul de la DPP, care nu a luat în calcul și astfel de “fenomene paranormale”, cum ar fi ploile, atunci când a asfaltat străzile Tineretului și Mihai Bravu, înălțându-le cu câțiva centimetri buni.