Prefectul județului Bacău, Valentin Ivancea, a ajuns, ieri, într-o scurtă vizită la Onești, unde s-a întâlnit cu primarul Nicolae Gnatiuc și cu mai mulți agenți economici din oraș, tema discuției fiind lucrările de la podul peste râul Trotuș.

“Ca urmare a unei solicitări venite din partea mai multor agenți economici din Oneşti, joi, 3 octombrie 2019, alături de prefectul judeţului Bacău, domnul Valentin Ivancea am verificat stadiul lucrărilor la șantierul podului de peste râul Trotuș, din municipiul Onești, lucrare finanțată de Guvernul României prin programul de investiții P.N.D.L. II, aflată în plină execuție.
Împreună cu reprezentantul constructorului am căutat soluţiile care să conducă la fluidizarea traficului pe acest pod și accelerare a ritmului de construcție, ţinând cont de timpii tehnologici şi prevederile din avizul de execuţie.

 

Printre soluţiile care ar putea fi adoptate se desprind următoarele :
– creșterea capacității de execuție din partea antreprenorului prin mărirea timpului de lucru și mobilizarea personalului inclusiv în ziua de sâmbătă.
– asigurarea fluidizării traficului rutier și prin implicarea serviciului Poliției Rutiere.
– reorganizarea programului de transport marfă pe calea ferată pe timp de noapte pentru a evita blocajele în zonă.
– verificarea prin intermediul I.C.R.S.T.I. a tonajelor pentru traficul greu și transportatori.
La finalul întâlnirii, am asigurat constructorul de tot sprijinul în obţinerea cât mai grabnică a tuturor avizelor necesare pentru implementarea proiectelor PNDL, reparația podului peste râul Trotuș fiind de mare importanță pentru circulația rutieră din zonă, iar constructorul și-a luat angajamentul ca începând din decembrie traficul peste pod sa fie deschis pe ambele sensuri de mers, urmând ca circulația să se desfășoare astfel pe perioada sezonului rece!”, se arată într-o postare pe Facebook a primarului Nicolae Gnatiuc.