Oneștenii Ștefan și George Tudor au încheiat cu SUCCES ultramaratonul “De la zero la Moldoveanu”, care a constat în parcurgerea, în alergare, a circa 500 de kilometri, începând de pe plaja de la Mamaia cu obiectiv atingerea celui mai înalt vârf muntos din România – Vf. Moldoveanu (2.540 m).

După șapte zile și două ore, Ștefan Tudor și fratele său mai mare, George, au sărbătorit temerara încercare cu o îmbrățișare lungă, din inimă, pe acoperișul României.

Ștefan și George au avut-o alături în acest proiect și pe sora lor, Raluca.

“Mândră! Băieții noștri au ajuns! Felicitări!!! Am putea spune că azi a fost scrisă o nouă filă de istorie! Au fost zile pline și grele, oboseală, nebunie, aventuri! (…)

Ștefan și George Tudor, vă felicit! Sunt mândră să vă fiu soră și vă mulțumesc pentru emoție și pentru faptul că am putut să vă fiu alături în acest proiect! La cât mai multe reușite și la cât mai multe nebunii!!!”, s-a arătat entuziasmată sora celor doi ultramaratoniști.

Ștefan Tudor a plecat inițial la drum alături de Mihai Nenciu, alergarea fiind stabilită pe traseul Mamaia – Hârșova – Țăndărei – Slobozia – Ploiești – Târgoviște – Câmpulung – Nucșoara – Vf. Moldoveanu.

Din nefericire, Mihai Nenciu nu a putut să ducă până la capăt cursa, din cauza unor probleme medicale fiind nevoit să se retragă, la Ploiești. Nu s-a retras însă de tot, ci a continuat singur pe o altă rută, mai scurtă, către Vârful Omu.

Lui Ștefan Tudor, rămas singur, i s-a alăturat imediat fratele său, George, care asigurase până atunci suportul tehnic.

Ștefan și George Tudor au continuat astfel împreună cursa, iar ieri, după șapte zile și două ore de când plecau de pe plaja de la Mamaia, cei doi au ajuns la destinație, pe Vârful Moldoveanu.

Ștefan și George Tudor sunt orginari din Onești, fiind băieții răposatului Florin Tudor, cel care a creat în anii ’90 “fenomenul Boema”, o cofetărie în cartierul Mal frecventată de foarte mulți tineri.

Ștefan este stabilit la Constanța, iar George locuiește de ani buni la Brașov.

În cursa lor fantastică și epuizantă, George și Ștefan au dat la un moment dat o mână de ajutor unui șofer care ajunsese cu mașina în șanț. (sursa foto și video: facebook.com/De la Zero la Moldoveanu)