Primăria Onești este nevoită să reorganizeze concursurile pentru ocuparea posturilor de șef Serviciu Juridic și director executiv în cadrul Direcției Economico-Financiare, candidații care au luat parte la cele două examene fiind declarați respinși.

La concursul pentru postul de director executiv al Direcției Economico-Financiare au participat Costică Bolocan și Doina Ghiba (șefa Serviciului Buget-Contabilitate din cadrul Direcției Economico-Financiare), în vreme ce a treia persoană care se calificase în urma probei selecției de dosare, Camelia Momanu, nu a mai ajuns la examenul scris.  În urma probei scrise, atât Bolocan cât și Ghiba au fost declarați respinși, obținând punctaje sub limita minimă cerută, astfel că postul ocupat de Neculai Găbureanu timp de 18 ani, până când acesta a ieșit la pensie, este și astăzi vacant.

În ceea ce privește concursul pentru postul de șef al Serviciului Juridic, la acesta a participat o singură persoană – Ciprian Valentin Holban – care nu a obținut însă punctajul minim necesar.

“Sunt două posturi destul de bine remunerate, nu înțeleg de ce au fost atât de puțini candidați. E drept că și răspunderea este mare, dar mă așteptam să fie mai mulți înscriși la concursurile astea, mai ales tineri absolvenți. Nu cred că nu sunt în orașul acesta persoane tinere cu calificarea necesară care să poată să ocupe aceste două posturi!”, a mărturisit un funcționar din cadrul primăriei.

Încă nu a fost anunțată data când vor fi organizate noile concursuri de recrutare, care trebuie mai întâi să ffie aprobate de Agenția Națională a Funcționarilor Publici.