Directorul general adjunct al RAJA Constanța, Aurel Presură, a dezvăluit ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că s-a identificat o sursă alternativă de apă, care odată realizată va asigura continuitatea serviciului public de apă și canalizare din Onești, indiferent de cât de mare ar fi avariile care s-ar produce pe conducta magistrală ce aparține Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB).

Oneștiul depinde în momentul de față exclusiv de apa care vine de la Valea Uzului, și nu de puține ori se întâmplă să apară avarii pe conducta magistrală, din care motiv tot orașul rămâne pe uscat.

Totuși, oneștenii au fost feriți în ultima perioadă de astfel de situații neplăcute, însă pentru o siguranță deplină operatorul serviciului public de apă și canalizare al orașului, RAJA Constanța, a căutat și a reușit să identifice o sursă alternativă de apă.

“Nu se poate ca un oraș de talia Oneștiului să nu dispună de o sursă alternativă de apă! Uitați-vă ce s-a întâmplat la Bacău astă-vară, când un oraș întreg a rămas fără apă timp de o săptămână, din cauza unei avarii la conducta magistrală! După căutări intense, probe de laborator, etc., pot să vă spun că specialiștii noștri au reușit să identifice o sursă alternativă de apă pe râul Trotuș. S-au luat probe și din Tazlău, dar râul Trotuș este cel care ne oferă soluția, pentru că dispune și de debitul necesar de 140 de litri pe secundă”, a declarat directorul general al RAJA Constanța.

Dar vestea bună nu se oprește aici. “Deja s-au obținut mai multe dintre avizele necesare, inclusiv acordul de mediu și anticipăm că în primăvara anului viitor vom semna deja contractul de finanțare a proiectului”, a subliniat Anca Tofan, reprezentanta firmei de consultanță care se ocupă de acest proiect.

În momentul în care Oneștiul va dispune de o sursă alternativă de apă, cetățenii orașului nu vor mai tremura la gândul că ar putea rămâne cu săptămânile fără apă, în cazul unei avarii de proporții pe conducta de aducțiune de la Valea Uzului, cum a fost cea din vară, de pe magistrala de apă care alimentează Bacăul.