Oneștenii sărbătoresc în avans Ziua Națională a României, toate manifestările dedicate acestei zile fiind programate azi, vineri, 30 noiembrie. Aceasta a fost soluția găsită de autorități pentru a beneficia de o paradă militară cu fanfară, în condițiile în care toate forțele sunt concentrate în orașul reședință de județ, de 1 DECEMBRIE.

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României, de la Onești, vor debuta la ora 12.00, cu un moment solemn – intonarea imnului național, după care va avea loc obișnuita slujbă religioasă de pomenire a eroilor neamului și rostirea de alocuțiuni de către oficialitățile prezente.

La 12.30 va avea loc depunerea de coroane și jerbe, după care se va petrece cel mai așteptat moment al manifestării, în primul rând de către copii: defilarea gărzii de onoare și a muzicii militare.

De la ora 17.00, pe platoul din fața Casei de Cultură din Onești, va avea loc un spectacol dedicat Zilei Naționale și Centenarului Marii Uniri în cadrul căruia își vor da concursul interpreta de muzică populară LAURA LAVRIC, Millenium, Corul Marii Uniri, etc.

Tot cu această ocazie se va produce și aprinderea iluminatului festiv. Mai mulți agenți economici din oraș le vor oferi oneștenilor vin fiert, ceai fierbinte și câte o porție de ciolan cu fasole, în dulcea tradiție românească.