Proiectul privind realizarea unui pasaj pe sub calea ferată ce traversează DN 11 Brașov – Bacău, la intrarea Onești, care a fost avansat pentru prima dată de fostul primar al municipiului de pe Trotuș, Emil Lemnaru, este repus pe tapet de primarul Nicolae Gnatiuc, potrivit desteptarea.ro.

„Proiectul poate fi realizat într-un interval de timp de minim doi ani și maxim patru ani. Deja am făcut, împreună cu colegii din primărie, o foaie de parcurs a lui. Aceasta prevede, în primul rând, o reactualizare a proiectului vechi al pasajului pe sub trecerea la nivel cu calea ferată.

A doua etapă pe foaia de parcurs a proiectului este schimbul de terenuri în zonă. Și am promisiuni ferme că acest proiect va primi finanțare.

Valoarea lui este ceva mai mare decât investiția în reabilitarea podului de peste Trotuș, dar valorile ies din actualizarea periodică a proiectelor”, a declarat primarul Gnatiuc,  pentru sursa citată.

Realizarea unui pasaj pe sub calea ferată de la ieșirea din Onești spre Bacău ar decongestiona mult traficul rutier în zona respectivă.

Atunci (n.r. – în mandatele lui Emil Lemnaru) nu a fost o voință comună, or acum și economic și politic se dorește realizarea proiectului și am sprijin pentru realizarea lui”, a conchis Gnatiuc. (sursa foto: presaonestilor.wordpress.com)