Consiliul Județean Bacău (CJ) a aprobat, ieri, bugetul județului Bacău pentru anul 2017, din care urmează a fi cofinanțate și câteva lucrări de reabilitare la Spitalul Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești.

Este vorba despre patru secții – Interne, Neurologie, ORL, Oftalmologie – pentru a căror renovare consilierii județeni au alocat de la buget suma de 4.804.000 de lei (peste un milion de euro). Consiliul Județean contribuie cu 90 la sută din costul lucrărilor de reabilitare, restul de bani provenind de la bugetul local al municipiului Onești. Odată aprobat bugetul județului Bacău pentru anul 2017, municipalitatea oneșteană poate trece la următoarea etapă și anume organizarea licitației în vederea desemnării constructorului care va efectua lucrările de modernizare, ne-a declarat Gheorghe Belceanu, consilier județean PSD.

Odată cu modernizarea celor patru secții amintite, cresc speranțele conducerii unității medicale de la Onești că aceasta se va transforma în spital de urgență.

Transformarea spitalului oneștean în spital de urgență presupune o creștere cu aproximativ 30 la sută a tuturor salariilor (cu excepția celor care lucrează în sectorul administrativ), personalul urmând să intre pe o nouă grilă de salarizare. Cum salariile medicilor și asistenților vor fi la nivel de clinică universitară, este de așteptat ca spitalul oneștean să devină mai atractiv pentru personal tânăr, chiar din afara orașului.

Anul trecut, în cadrul Spitalului “Sf. Ierarh Dr. Luca” din Onești a fost construită, de la zero, o Unitate de Primiri-Urgențe (UPU) la cele mai ridicare standarde, tot cu finanțare de la CJ.