Unul dintre cei trei muncitori oneșteni care au murit după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste ei în timp ce lucrau la reabilitarea unui pod de cale ferată din zona Peștera Bolii (jud. Hunedoara) ar fi trebuit să iasă la pensie în mai puțin de 2 ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, maior Claudiu Achim, victimele accidentului de muncă petrecut sâmbătă, 4 noiembrie, în apropierea municipiului Petroșani, aveau vârstele de 63, 58 și 52 de ani.

Vârsta standard de pensionare este 63 de ani pentru femei şi de 65 de ani pentru bărbaţi, stagiul minim de cotizare este de 15 ani şi stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

Agerpres notează că inspectorii de muncă au declanșat o anchetă pentru accident colectiv de muncă. Cei trei muncitorii care și-au găsit sfârșitul, sâmbătă dimineață, în timp ce lucrau la un pod de cale ferată, în zona Peștera Bolii, erau angajați ai unei firme oneștene CONFER GROUP, specializată în construcții și reparații poduri rutiere și feroviare, căi ferate.

Coincidență sau nu, în acest moment site-ul oficial al societății la care erau angajați cei trei muncitori oneșteni se află în construcție, nefiind disponibile decât datele de contact (adresă, e-mail, numere de telefon și fax) – vezi foto mic.