În cadrul centrului medical ANTARES, care se va deschide în curând în clădirea din spatele pieței agroalimentare, va funcționa un aparat RMN de ultimă generație, persoanele claustrofobe și obeze putând beneficia și ele de investigații IRM.

Aparatul RMN va ajunge la Onești direct din Germania, zilele acestea.

Spre deosebire de așa-numitele “aparate deschise” care se folosesc astăzi în cazul persoanelor claustrofobe (frica patologică de spații închise), aparatul RMN care va funcționa în cadrul clinicii ANTARES de la Onești este fără tub, având o configurație aparte.

Astfel, claustrofobii, care de obicei devin agitați în interiorul magnetului IRM (Imagistică prin Rezonanță Magnetică), vor putea fi examinați fără probleme.

IRM oferă medicului informații care nu pot fi vizualizate prin radiografie, tomografie computerizată, dar procedeul de examinare necesită ca pacientul să stea nemișcat o perioadă mai mare de timp, ceea ce pentru claustrofobi era imposibil dacă nu li se administra un sedativ ușor, de relaxare.

Dar aparatul RMN de la Onești va putea fi folosit și de persoanele obeze. Suportul pentru pacient al aparatului RMN ce va fi disponibil în curând permite examinarea și persoanelor obeze în limita a 250 de kg, acestea putând fi poziționate și ridicate confortabil.

Pe lângă aparatul RMN, centrul de imagistică din cadrul clinicii ANTARES va fi dotat, însă, și un cu Computer Tomograf (CT), care va fi disponibil la orice oră, fiind deja angajat un medic specialist în acest sens. CT-ul de la spital nu este mereu funcțional, tocmai din lipsa personalului specializat.

Foarte important! Casa de Asigurări de Sănătate decontează serviciile medicale de înaltă performanță precum CT, RMN, scintigrafie, angiografie, etc. inclusiv pe cele efectuate în cadrul clinicilor medicale private, în cazul de față ANTARES. Aceste servicii sunt decontate însă în limita a 20.000 de lei/lună, după epuizarea fondurilor fiind disponibile contra-cost.