Robert-Ionuț Chiriac, unul dintre cei mai pregătiți juriști din cadrul Instituției Prefectului, originar din Onești, face parte din conducerea comisiei pentru organizarea referendumului privind demiterea primarului orașului Slănic Moldova, Gheorghe Baciu, fiind numit vicepreședinte.

Președintele Comisiei este judecătorul Anca Crăciun.

Comisia este cea care va decide dacă va avea loc sau nu referendumul pentru demiterea primarului Gheorghe Baciu, dacă sunt sau nu întrunite condițiile prevăzute de lege.

Până când va ajunge să se pronunțe, Comisia pentru organizarea referendumului de demitere a primarului orașului Slănic Moldova trebuie să aștepte decizia instanței, după ce Gheorghe Baciu a contestat referatul Prefecturii și lista de semnături, termenul stabilit de instanță fiind 18 iunie, notează desteptarea.ro.

„Eu am încredere că la Contencios lucrurile se vor rezolva în sensul că se va dovedi că nu au fost îndeplinite condițiile cumulative. În caz contrar, voi merge până la Curtea Constituțională pentru a solicita dovada că am nesocotit interesele comunității”, a spus primarul, pentru aceeași sursă.