Deși nu are decât 16 ani, Victor Zarzu, elevul antrenorului emerit Mircea Agapi, a izbutit să urce de nu mai puțin de trei ori pe podiumul de premiere în cadrul Campionatelor Naționale de Badminton Under 19, care au avut loc la București, săptămâna trecută, de joi până duminică.

Victor Zarzu (foto, primul din stânga) a reușit să obțină medalia de argint în cadrul probei pe echipe și tot pe locul secund s-a clasat și în cadrul probei de dublu băieți din concursul individual.

Acestea nu au fost singurele medalii obținute de Victor Zarzu la Campionatele Naționale de Badminton Under 19, de la București. La simplu băieți, sportivul de la CSȘ Onești a reușit să se claseze pe locul trei, cucerind astfel medalia de bronz.

Trebuie precizat că Victor Zarzu este multiplu campion național. Sportivul pregătit de antrenorul emerit Mircea Agapi are în palmares toate titlurile naționale pe care le putea câștiga la categoria sa de vârstă de-a lungul anilor, cu excepția celui de anul trecut, pe care l-a ratat, însă, din considerente obiective, și anume anumite probleme medicale care l-au ținut departe de terenul de joc.

Totodată, menționăm că Victor Zarzu a fost singurul sportiv de la CSȘ Onești prezent la Naționalele Under 19 de la București. De altfel, el a evoluat în proba pe echipe pentru clubul CSM Timișoara.

La Naționalele Under 19, CSȘ Onești s-ar mai fi putut prezenta și cu alți sportivi de mare valoare, doar că desfășurarea acestei competiții s-a suprapus cu examenele de la Evaluarea Națională, ceea ce i-a împiedicat să participe pe Carina Bălașa și pe Bogdan Badea, alți doi jucători de badminton din cadrul secției de badminton a clubului școlar oneștean care ar fi putut veni cu medalii de la București.

Sursa foto: www.facebook/FRBadminton