La data de 03 septembrie a.c., poliţiştii din Comăneşti au fost sesizaţi de un tânăr de 23 de ani, din localitate, cu privire la faptul că, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din autoturism.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, în noaptea de 01/ 02 septembrie a.c., tânărul ar fi parcat autoturismul în locul special amenajat, aparţinând unei societăţi comerciale, din Comăneşti, pe care l-ar fi lăsat neasigurat.

Astfel, persoane necunoscute i-ar fi sustras din interiorul autoturismului, un casetofon, un laptop şi obiecte de îmbrăcăminte.

Totodată, poliţiştii au stabilit că şi un alt autoturism aparţinând societăţii comerciale respective ar fi fost tentaţia hoţilor, însă, nu ar fi sustras bunuri.

Poliţiştii au identificat doi tineri, de 17 şi 27 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat.

Tânărului i-au fost restituite laptopul şi casetofonul recuperate de poliţişti.

Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiuni poliţiştii vă recomandă:

Nu lăsaţi la vedere în interiorul maşinii genţi, borsete, poşete, îmbrăcăminte, telefoane mobile, staţii de emisie-recepţie etc.

Evitaţi să păstraţi în autoturism actul de identitate, permisul de conducere, cărţile de credit sau alte înscrisuri necesare şi valoroase.

Închideţi complet geamurile când părăsiţi autoturismul, chiar pentru scurt timp. Un geam lăsat uşor întredeschis vă poate da peste cap toate precauţiile. Totodată, asiguraţi-vă, la părăsirea autoturismului, că l-aţi încuiat. (sursa: IPJ Bacău)