Liderii organizațiilor USR din municipiile Bacău și Onești și-au pierdut funcțiile în weekendul trecut. Informația e mai mult pe surse,  conducerea organizației județene ținând cumva la secret informația, scrie debacau.ro.

Doctorul Sebastian Hriban a fost suspendat 6 luni din funcția de președinte al organizației municipale Bacău a USR.

Liliana Boholțeanu nu și-a pierdut doar funcția de președinte la Onești, ea a fost exclusă din partid. Cauza invocată ar fi o serie de matrapazlâcuri organizatorice demonstrate de un membru al organizației, mai scrie sursa citată.

Poziția oficială a USR Bacău, redată de debacau.ro:

„USR Bacău a avut în ultimii ani o creștere accelerată. Suntem acum o organizație politică cu peste 30 de filiale și în aproprierea de 1.000 de membri.

Ca în orice organizație, avem o serie de reguli, cuprinse în statutul USR, care ne asigură buna funcționare. Pentru încălcarea acestor reguli se aplică sancțiuni, în cadrul unei proceduri confidențiale care respectă dreptul la apărare și asigură căi de atac. Recent, în organizație au fost aplicate sancțiuni. Detaliile sunt confidențiale.

Vă putem asigura că USR Bacău merge mai departe cu același elan și entuziasm pentru a salva Bacăul de conducerea incompetentă de care a avut parte în ultimii ani. De asemenea, odată finalizate toate procedurile și în măsura în care statutul ne permite, vom reveni cu detalii. Suntem transparenți, în limitele statutare, și vrem ca cei care ne votează să știe exact ce se întâmplă.”