UPDATEFotografii noi din interiorului magazinului din Tg. Trotuș, spulberat de autocamionul de transport lemne.

Un tir care venea dinspre Onești s-a oprit într-o gospodărie de pe marginea din comuna Tg. Trotuș. Accidentul s-a produs azi-noapte (n.r. – în jurul orei 03.00) și, din fericire, nu s-a soldat cu victime omenești.

Din spusele unuia dintre colegii bărbatului care se afla la volan, accindentul a fost provocat de explozia cauciucului stânga față, moment în care s-a pierdut direcția de deplasare iar tirul s-a înfipt în pereții unei anexe în care funcționa un magazin mixt.

Sătenii cred că șoferul a pierdut controlul tirului deoarece a adormit la volan.

Șoferul a ajuns la spital. Pe asfalt nu se vede nici o urmă de frânare.

Cauzele accidentului vor fi, însă, stabilite de polițiștii de la Biroul Rutier Onești, care au declanșat o anchetă.

Dacă imobilul din curtea în care a intrat tirul scăpat de sub control nu a fost atins, o clădire din curtea alăturată, în care funcționa un magazin mixt, a fost grav avariată și se impune demolarea acesteia.

“Eu eram la trei minute în spatele lui (n.r. – a șoferului), nu am văzut ce s-a întâmplat. Bine că toată lumea e teafără, chiar dacă colegul meu a suferit mai multe traume”, a spus unul dintre colegii șoferului tirului, care se deplasa pe aceeași direcție cu o altă mașină.

Forța impactului capului tirului cu pereții magazinului mixt a fost atât de mare încât pereții de pe partea opusă a clădirii s-au deplasat s-au fisurat în mai multe locuri și s-au deplasat câțiva centimetri buni, umflându-se ca un balon.

O tragedie imensă s-ar fi produs dacă tirul ar fi nimerit peste rastelul cu butelii de poziționat pe partea opusă a magazinului mixt, existând riscul unei explozii puternice.