Felix Stroe, directorul general al RAJA Constanța, noul operator al serviciului public de alimentare cu apă și canalizare din Onești, consideră mult prea mare prețul cu care vinde apa Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).

Apa potabilă ajunge la robinetele oneștenilor pe același traseu, și după ce RAJA Constanța a preluat serviciul de alimentare al orașului: Apele Române – CRAB – operatorul din Onești (care în trecut s-a numit SC Apă Canal SA sau SC DPP SA).

Felix Stroe, directorul general al RAJA, nu este de acord cu prețul cerut de CRAB, care vinde metrul cub de apă cu 2,35 lei, și spune că va intra la negocieri. “CRAB vinde apa mult prea scump. Vrem să negociem cu ei un preț mai mic. Dacă vom obține o scădere, de câștigat vor avea numai oneștenii. Să zicem că am obține o micșorare a prețului cu un leu. În cazul ăsta, vom scădea și noi prețul la apă cu 50 de bani, iar restul de 50 de bani obținuți la fiecare metru cub de apă cumpărat de la CRAB va fi direcționat către investițiile rețelei de apă a orașului”, a spus Stroe.

În situația în care CRAB nu va fi de acord să umble la preț, RAJA tot are o soluție în acest sens, chiar dacă nu imediată: sursa alternativă de apă.

“Sursa alternativă de apă este necesară, cât timp CRAB ne dă apa cu 2,35 lei/mc. Va fi tot o sursă de suprafață, deja am cerut acordul Apelor Române. Cel mai probabil, va fi aceeași sursă de unde se alimentează și CRAB (n.r. – lacul de acumulare Poiana Uzului), a precizat directorul general al RAJA.

Lacul Poiana Uzului alimentează cu apă orașele Dărmănești, Comănești, Bacău, Tg. Ocna și Onești, cu ajutorul a trei magistrale din oțel. “Vom construi și conductele noastre de distribuție, și acestea nu vor mai fi din tablă, ci din țeavă ceramic vitrificată, cea mai nouă tehnologie în domeniu”, a mai precizat Felix Stroe.