La data de 29 august a.c., patrula mixtă formată din poliţist şi jandarm au depistat în flagrant un bărbat de 43 de ani, din comuna Pânceşti, în timp ce conducea un autoturism, sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

…………….

Un bărbat de 30 de ani, din Oneşti, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere valabil.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis şi sub influenţa alcoolului.

Stimaţi conducători auto, șofatul şi alcoolul sunt incompatibile!

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg./l. în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie. (sursa: IPJ Bacău; foto: arhivă)