Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu fierbe după decizia de a ieși de la guvernare, o parte dintre liderii ALDE fiind nemulțumiți de hotărârea luată de președintele formațiunii, care s-a retras totodată și din cursa pentru Palatul Cotroceni.

Dacă la centru lucrurile sunt clare, pe plan local alianța PSD-ALDE ar putea funcționa mai departe, bine-mersi.

Chestionat pe acest subiect, liderul filialei județene ALDE Bacău, deputatul Constantin Avram, a spus că aleșii partidului în consiliile locale și județene vor avea libertatea de a vota după cum consideră de cuviință, primordial fiind interesul comunității.

Vor vota în interesul comunității. Doar modalitatea de punere în practică e politică, interesul cetățenilor nu are culoare politică. Acolo unde interesul cetățenilor dictează menținerea majorității, noi vom vota pentru proiectele de care comunitatea are nevoie!”, a declarat Constantin Avram, potrivit desteptarea.ro, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii organizată la sfârșitul săptămânii trecute, la Bacău.

ALDE are în Consiliul Local Onești doi reprezentanți, Ionuț Hozoi și Gabriel Azoiței, aceștia înlocuindu-le, de curând, pe Laura Abageru și Mihaela Bădic-Geaboc.

Cât timp au făcut parte din Consiliul Local Onești, Laura Abageru (care a ocupat și funcția de viceprimar) și Mihaela Bădic-Geaboc au ajutat PSD la formarea majorității astfel încât social-democrații să-și poată trece proiectele de lege.

La Onești, cele 21 de mandate de consilieri locali sunt împărțite astfel: PSD – 8 mandate de consilieri, ALDE – 2, PNL – 6, PSRo – 4 și Gelu Panfil.

Dacă alianța PSD-ALDE va funcționa mai departe la Onești ne vom putea da seama în momentul în care consilierii locali vor alege numele viitorului viceprimar – poziție rămasă vacantă deocamdată după ieșirea din scenă a Laurei Abageru.