Celebrele tablete cu ajutorul cărora erau supravegheate video toate examenele practice de obținere a permisului auto nu vor mai fi utilizate începând de marți, 24 iulie 2018.

În locul tabletelor, despre care majoritatea instructorilor au susținut încă de la implementarea acestui sistem, că reprezintă un factor de stres suplimentar pentru candidați, proba practică a examenului auto va fi supravegheată cu ajutor unor camere video de mici dimensiuni. În acest fel, candidații mai emotivi nu vor mai da cu ochii de fiecare dată de sistemul de monitorizare, plus că și vizibilitatea asupra traficului va fi mai bună.

Începând din 24 iulie 2018, la proba practică a examenului de obținere a permisului de conducere se vor folosi camere de luat vederi de dimensiuni reduse, pentru a optimiza vizibilitatea candidaților asupra traficului.

Acestea înlocuiesc tabletele utilizate în timpul examinării în ultimul an.

Dimensiunea camerelor este mult mai mică față de cea a tabletelor și, astfel, este eliminat pentru candidați orice disconfort vizual asupra traficului”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Instituției Prefectului Bacău.

La Onești, noul sistem de supraveghere, cu camere video de dimensiuni reduse, va fi întâlnit prima dată miercuri, 25 iulie, când este zi de examinare.