Inițiativa cetățeanească “Fără penali în funcții publice” a ajuns și la Onești în după-amiaza de luni, 23 iulie, la mai bine de trei luni de când a fost lansată oficial de către USR.

La Onești, tinerii care s-au ocupat de strângerea de fonduri s-au campat pe Bulvardul Oituz, în dreptului fântânii arteziene din fața magazinului Profi, iar în circa trei ore au fost strânse circa 300 de semnături, conform mărturiei acestora.

Tinerii care se ocupă de strângerea de semnături la Onești ne-au mai spus că acțiunea lor nu este coordonată de filiala locală a USR și că interesul cetățenilor este neașteptat de mare. “Au venit persoane cu mașinile mici de la Slănic Moldova, special pentru a semna. Erau două mașini pline. Au mai venit persoane cu foile completate deja de rude și de prieteni. Au semnat și câțiva consilieri oneșteni. La ce val de oameni a venit special să semneze este clar că lumea s-a săturat, ne-a declarat Cristi, unul dintre tinerii care au contribuit la strângerea de semnături.

Dacă vremea va permite, campania “Fără penali în funcții publice” va continua la Onești și în această după-amiază, în același loc.

Trebuie spus că actrița Diana Croitoru, originară din Onești, s-a alăturat și ea, ieri, tinerilor care adună semnături în cadrul campaniei inițiate de către USR. De altfel, toți actorii din țară s-au implicat în campania “Fără penali în funcții publice”. Ministrul Culturii, George Ivașcu, a comentat pe acest subiect: “Trăim într-o ţară democratică. Sunt colegii mei, au dreptul s-o facă”.

Inițiativa cetățenească “Fără penali în funcții publice”, are ca scop modificarea Constituției astfel încât cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție să nu mai poată fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României.