La data de 05 mai a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Ştefan cel Mare, au identificat un bărbat de 58 de ani, domiciliat în Oneşti, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fopst de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 05 mai a.c., orei 20.00, polițiștii au identificat în interiorul localităţii Răchitoasa, în afara părţii carosabile, ce prezenta urmele specifice unei tamponări.

La faţa locului a fost găsit un bărbat de 53 de ani care a declarat că în timp ce conducea autoturismul în cauză pe DJ 241, a pierdul controlul volanului și a intrat în coliziune cu un podeţ din beton, fără a exista victime omeneşti sau alte pagube materiale.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii înfracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 06 mai a.c., în jurul orei 04:15, un echipaj de poliţie rutieră din cadrului Poliţiei Municipiului Bacău a depistat în flagrant un tânăr de 25 ani, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Unirii, având o îmbibaţie alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)