Tribunalul Bacău, unde se judecă cererea de intrare în faliment a societății RAFO Onești, a fixat un nou termen în această cauză, pe 6 iunie. Casa de Insolvență Transilvania (CITR), administratorul judiciar al societății RAFO Onești, a fixat însă un nou termen pentru vânzarea activelor acesteia pe 14 iunie, scrie desteptarea.ro.

Prețul de pornire a procedurii prin vânzare directă anunțată din nou de CITR a rămas 44,625 de milioane de dolari SUA, fără TVA, în vreme ce garanția de participare este de două milioane de dolari și nu este purtătoare de TVA, iar caietul de sarcini costă 20,000 de euro, plus TVA, mai scrie sursa citată.

RAFO Onești stă închisă de aproape 10 ani, timp în care societatea oneșteană și-a schimbat de mai multe ori acționariatul principal, fiind în momentul de față – cel puțin în acte – proprietatea unei firme belgiene obscure.

Ultimii 500 de salariați ai RAFO Onești, care au fost disponibilizați în masă acum aproximativ trei ani, așteaptă și acum să primească salariile restante, fiind înscriși la masa credală.