Mai multe persoane aprind lumanari in memoria victimelor incendiului de la clubul COLECTIV din Bucuresti, in Piata Victoriei din Timisoara, duminica, 1 noiembrie 2015.

Nu e nevoie de cuvinte meșteșugite. În urmă cu exact un an, 64 de tineri mureau în urma unui incendiu devastator, produs într-un club de noapte bucureștean. Printre victimele tragediei de la Colectiv s-au numărat și doi oneșteni. Ionuț Maior avea 27 de ani, era basist într-o trupă rock și se afla în club împreună cu soția. Ea a scăpat, el nu. Mihaela Vieru (33 de ani) și-a găsit și ea sfârșitul în același loc blestemat.

O parte dintre victimele incendiului ar fi putut fi salvate. Dacă s-ar fi acționat mai prompt, dacă sistemul ar fi funcționat mai bine. Dar de unde! Scoși din flăcări, mulți s-au prăpădit apoi în spitale, din cauza infecțiilor nosocomiale. Degeaba a picat Guvernul Ponta, inutil și-a dat demisia de la sectorul 4 primarul Popescu “Piedone”.

Din păcate, în fiecare zi demonstrăm că nu am învățat nimic din acea suferință. Mergem într-o direcție greșită, dar nu facem nimic să îndreptăm lucrurile. Parcă n-am mai gândi, parcă n-am mai fi noi, nu știu ce se întâmplă! Acceptăm toate mizeriile, nu mai avem pic de demnitate. Când cineva de-al nostru este călcat în picioare, ne facem că nu vedem, întoarcem capul în partea cealaltă. Suntem dezbinați cu totul, iar viitorul n-are cum să fie decât sumbru.

De-ar face Dumnezeu o minune!