Alex Manolache a devenit suporterul clubului londonez în urmă cu 15 ani, când vedete pe „Stamford Bridge” erau Denis Wise, Gianfranco Zola sau Dan Petrescu.

S-a îndrăgostit iremediabil de culorile alb şi albastru dintr-o întâmplare. Pe Eurosport se derulau imagini de la un meci al lui Chelsea. A fost captivat. „Mi-a plăcut totul, stadionul, atmosfera”, rememorează Alex. Era şi el fotbalist, la Școala de fotbal “DEEA”. Fotbalist în devenire, căci nu avea mai mult de 10 ani. Drumul către terenul de antrenament şi înapoi, spre casă, îl făcea împreună cu Cosmin, băiatul lui Giani Gorga.

terry1240548_206319972869045_1454086951_ncasa-2-2casa-2-1poza-tatuaj-alex“Ţânţarul”, cum a fost poreclit pe când era doar o mână de om, s-a făcut între timp băiat mare. Acum este un tânăr bine legat, cu aspiraţii înalte, cofondator al Fan Clubului Chelsea din România şi unul dintre cei trei preşedinţi ai organizaţiei.

Cotizează anual cu 100 de lire sterline

Alex Manolache a muncit pe brânci ca-şi vadă visul împlinit. “Un fan club nu este atât de uşor de înfiinţat, pe cât pare la prima vedere. Noi am depus actele în 2011, dar recunoaşterea oficială de afiliere a venit abia după două ani. Alţii n-au primit-o nici acum, deşi au plecat la drum înaintea noastră. Selecţia este foarte riguroasă!”, spune tânărul.

Pentru a fi recunoscut, un fan club trebuie să îndeplinească mai multe criterii: să aibă cel puţin 100 de membri cotizanţi – Alex şi ceilalţi plătesc fiecare câte 100 de lire sterline pe an – un spaţiu de vizionat meciuri şi pentru şedinţe, și multe altele.

Când nu ajunge pe “Stamford Bridge”, “Ţânţarul” administrează site-ul fanilor Chelsea din România – www.chelseafc.ro, realizând interviuri cu legende ale clubului, cum sunt italianul Zola sau norvegianul Tore Andre Flo. “Cea mai plăcută amintire legată de Chelsea este din 2012, când ne-am calificat în finala Ligii Campionilor după ce am făcut 2-2 pe Nou Camp, cu Barcelona, revenind de la 0-2, cu un om mai puţin pe teren”, spune Alex.

“Altarul” lui Alex

Alex Manolache are în locuința sa o mulţime de suveniruri cu însemnele clubului său preferat. Pe lângă căni, fulare, insigne, toate aşezate pe o măsuţă care parcă ar vrea să țină locul unui altar, în locuinţa lui Alex lustrele sunt şi ele pictate în culorile lui Chelsea, prosoapele sunt tot în alb şi albastru. Nu există niciun loc în care să întorci capul şi să nu vezi sigla lui Chelsea.

Pe scaunul lui Mourinho

Clubul Chelsea are grijă de fanii săi, cărora le face tot felul de favoruri. Astfel, “Țânțarul” a avut ocazia să asiste la mai multe meciuri de campionat ale lui Chelsea, dar şi la Supercupa Europei din 2013, de la Praga, când londonezii şi-au disputat trofeul cu Bayern Munchen. Pe „Stamford Bridge”, Alex a ajuns în mai multe rânduri şi s-a pozat chiar şi pe locul pe care îl ocupa de regulă Jose Mourinho la conferinţele de presă, atunci când portughezul o antrena pe Chelsea. Alex a mai ajuns în vestiarele clubului londonez ori sau fotografia în fața vitrinei cu trofee.

Legământul veşnic

Pentru a-şi marca dragostea pe viaţă faţă de Chelsea, Alex Manolache şi-a tatuat pe antebraţul drept sigla lui Chelsea şi un mesaj sugestiv: “You cannot explain the beauty of life if you don’t love Chelsea” (Nu se poate explica frumuseţea vieţii, fără iubirea faţă de Chelsea).