Noul Compartiment de Primiri Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal Onești nu are nicio săptămână de când a fost dat în folosință, și a ajuns deja a treia inaugurare.

Prima inaugurare s-a numit “recepție tehnică a lucrărilor” și s-a consumat într-una din ultimele zile de vară, când o comisie mixtă format din reprezentanți ai Consiliului Județean Bacău și ai Consiliului Local Onești a stabilit că s-a făcut o treabă bună.

A doua inaugurare s-a făcut în prezența a numeroși politicieni locali și de la județ, pe 17 octombrie. Totul, în mare grabă, fără tăiat de panglici sau alte minunății de astea. Președintele CJ, Sorin Brașoveanu, și fostul președinte al CJ, Dragoș Benea, au fost plimbați prin toate încăperile, pentru ca la sfârșit politicienii locali și reprezentanți ai unității spitalicești să se retragă la o discuție, departe de ochii presei, la un restaurant situat la ieșirea din oraș către București.

În fine, ultima inagurare a avut loc ieri și a constat în oficierea unei slujbe de sfințire, de către un sobor de preoți, în frunte cu Protoiereul Ioan Bârgăoanu. La acest ultim moment festiv legat de deschiderea CPU Onești au ajuns iarăși destule oficialități locale și județene, printre care l-am remarcat și pe șeful ISU Bacău, colonelul Ion Mihalache.

“E bun așa! Numai în țărișoara asta se mai procedează în felul ăsta!”, a comentat un hâtru.

Sursa foto: www.onestionline.ro