PNL Bacău va pierde postul de prefect al județului Bacău, ocupat în acest moment de Tudorița Lungu. Funcția va reveni PSD Bacău, care a alcătuit deja o listă scurtă de persoane pentru post, scrie zdbc.ro.

Săptămâna aceasta au avut loc negocieri la nivelul coaliției de guvernământ, iar ca regulă, s-a stabilit ca partidul ce deține funcția de președinte al Consiliului Județean să primească și postul de prefect, cu unele excepții. Astfel, potrivit împărțirii agreate, PSD va avea 21 de prefecți, PNL 17, iar UDMR 4.

Potrivit surselor Ziarului de Bacău, PSD a alcătuit o listă cu trei posibili candidați la funcția de prefect. Aceasta îi cuprinde pe Lucian Bogdănel, care a candidat la Camera Deputaților pe poziția a 6-a, pe senatoarea Cristina Pravăț, fost vicepreședinte CJ Bacău, și pe deputatul Claudiu Ilișanu.

Funcțiile de subprefect se vor împărți între cele două partide, iar în cazul în care există o singură funcție, aceasta va reveni partidului care nu deține funcția de prefect. În cazul Bacăului, PNL. (foto: zdbc.ro)