Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență au anunțat că un număr de 132 de laboratoare autorizate vor putea emite, la nivel național, rezultate la testarea Covid-19 cu validare rapidă. Până la finalul lunii, spun autoritățile, rețeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapidă va fi extinsă la nivelul farmaciilor și medicilor de familie.

Potrivit unui comunicat difuzat miercuri seară de Ministerul Sănătății, măsura vine în scopul aplicării „Hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, notează hotnews.ro.

Din cele 132 de laboratoare autorizate să emită rezultate la testarea Covid-19 cu validare rapidă, un număr de 7 sunt în județul Bacău. Acestea sunt: Direcția de Sănătate Publică Bacău, Spitalul Județean de Urgență Bacău, Spitalul Municipal Onești, Expert Med, Laboratorul Spitalului Orășenesc “Ioan Lascăr” Comănești, SC Psihomed SRL Bacău și Serviciul de Ambulanță Județean Bacău.