Polițiștii de investigații criminale au depistat și identificat un bărbat de 34 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat. Acesta a fost reținut.

La data de 04 decembrie a.c., polițiștii Secţiei 2 Poliţie Bacău au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat de 45 de ani, din localitate, despre faptul că, o persoană necunoscută i-a sustras bunuri din locuinţă, vecinei sale.

În baza sesizării, la faţa locului a fost dirijată o patrulă de siguranţă publică, care a identificat păgubita, o femeie de 79 de ani, care le-a declarat polițiștilor că, în jurul orei 13.20, o persona necunoscută ar fi bătut la uşa ei sub pretextul că lucrează la o firmă de distribuție gaz metan, ar fi pătruns în locuinţă şi ar fi sustras o poşetă de pe o masă din locuinţă, în care se afla suma de 20.000 lei.

Cazul a fost preluat de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Bacău, iar în urma activităţilor specifice desfășurate au stabilit că, un bărbat, de 34 de ani, din comuna Orbeni, ar fi păgubit-o pe bătrână.

Împotriva acestuia a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Pentru a nu deveni victima acestei categorii de infractori, poliţia vă recomandă:

  • acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dvs. sau pe care le introduceţi în casă!
  • dacă persoana necunoscută se prezintă într-o calitate oficială, solicitaţi legitimaţia de serviciu şi notaţi datele de pe document!
  • verificaţi cu atenţie persoanele care sună la uşă sub pretextul unor reparaţii de orice fel, încasarea unor taxe, deratizare sau cele care solicită să le închiriaţi o cameră!
  • nu primiţi în casă cerşetori, negustori ambulanţi sau orice alte persoane necunoscute! (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)