Părinţii sunt îngrijoraţi de situaţia epidemiologică din Bucureşti şi din întreaga ţară, de altfel, şi cer închiderea şcolilor acolo unde rata de incidenţă a trecut de 6 la mie, notează observatornews.ro.

Federaţia Naţională a Părinţilor a trimis o scrisoare deschisă către Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, şi către Attila Cseke, ministrul Sănătăţii, în care cer ca şcolile să fie închise în localităţile în care rata de incidenţă depăşeşte 6 la mia de locuitori.

„Vă adresăm rugămintea ca, în interesul superior al copiilor/elevilor, să dispuneţi în regim de urgenţă modificarea Art. 6 din Ordinul nr. 5338/1082/1.10.2021, în sensul permiterii suspendării activităţilor didactice cu prezenţă fizică a elevilor la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar, în localităţile în care rata incidenţei este mai mare de 6/1000 de locuitori”, se arată în scrisoarea adresată celor două ministere.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că, după centralizarea a 290.000 de chestionare completate de părinţii elevilor care ar putea fi vaccinaţi, 77,5% dintre aceştia au răspuns cu ”Nu”. ”Este o realitatea tristă”, a transmis ministrul, notează news.ro.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat, miercuri, că au fost centralizate 290.000 de chestionare privind intenţia de vaccinare. Rezultatele arată că 7,5% dintre răspunsuri sunt cu ”Da”, 15% sunt indecişi şi 77,5% sunt cu ”Nu”. ”Avem circa 22.000 de răspunsuri cu Da din partea elevilor, răspunsuri completate de părinţi, 44.000 de indecişi, şi 244.000 de răspunsuri cu Nu. Aceasta este realitatea, pe care am preferat să o comunic cât se poate de transparent, deşi este o realitate tristă”, a anunţat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, datele pentru cei care doresc vaccinare vor fi trimise către CNCAV pentru a se constitui echipe mobile de vaccinare. Această oportunitate de vaccinare în şcoală va fi până la finalul lunii noiembrie.

Rata de infectare în orașele din județul Bacău – vineri, 8 octombrie, conform DSP Bacău:

  • Municipiul Bacău – 5.58
  • Municipiul Moinești – 3.33
  • Municipiul Onești – 4.82
  • Orașul Buhuși – 1.84
  • Orașul Comănești – 2.07
  • Orașul Dărmănești – 0.89
  • Orașul Slănic Moldova – 0.78
  • Orașul Târgu Ocna – 2.45