Guvernul a decis în ședința de miercuri seară să aloce peste un miliard de lei pentru primăriile din România din fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, potrivit unui anunț oficial. Astfel, 2756 de primării, aproape toate care au depus cereri de finanțare, au primit 1.010.966.000 lei.

În judeţul Bacău, au primit bani de la Guvern marea majoritate a localităţilor, printre care nu se numără însă şi municipiul Oneşti, condus de primarul PMP Laurenţiu Neghină, şi nici municipiul Bacău, al cărui edil-şef, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, provine de la USRPLUS.

La o privire mai atentă, se observă că PSD a fost defavorizat cel mai mult la împărţirea fondurilor de către Guvernul Cîţu, localităţile conduse de social-democraţi primind mult mai puţini bani din suma totală alocată județului Bacău. Asta cu toate că PSD are cel mai mare număr de primari.

În timp ce primăriile PNL din județ au primit câte 450.000 de lei, primăriilor conduse de social-democrați le-au fost revenit doar câte 50.000 de lei. Cei mai mulți bani au fost alocați primăriei din Ghimeș-Făget, cu primar UDMR, și anume 750.000 de lei.

Câștigătorii împărțirii sunt județele ”liberale”, dar și județele Covasna, Harghita și Mureș, cu o puternică reprezentare a UDMR, potrivit Europa Liberă.

Referitor la modul în care s-a făcut împărţirea banilor, primarul Oneştiului a avut o reacție ironică, anunțându-și candidatura la viitoarele alegeri din partea UDMR.

ESTE OFICIAL!

La viitoarele alegeri voi candida pentru funcția de primar din partea UDMR!

Pentru a doua oară, în ultimul an, Oneștiul este uitat sau pedepsit de guvernanți.

Dintre cele 93 de localități din județul Bacău, doar trei nu au primit bani la rectificarea din 6 octombrie 2021 iar una dintre acestea este Municipiul Onești.

Mult, puțin, suma ar fi contat în administrarea problemelor orașului, însă gestul este murdar și vine ca o dovadă în plus că rectificarea bugetară este o răsplată politică și nu, cum ar fi firesc, un ajutor în rezolvarea problemelor cu care se confruntă administrațiile locale.

Mai mult, suntem printre puținele primării din România care am alocat bani din fonduri proprii (3.000.000 lei), pentru a plăti burse elevilor, rezolvând și de această dată o problemă ignorată de guvernanți.

Sunt revoltat și vă spun că începe să îmi fie rușine că sunt român în România, felicit marea familie PNL-PSD-UDMR, deși recunosc că mi-aș fi dorit să aibă loc și PMP!

Dacă aceasta este formula câștigătoare pentru bunăstarea României, eu mă înclin și aștept ziua de mâine când vom trăi mai bine!

Dumnezeu să ne aibe în pază, a precizat Neghină, într-o postare pe Facebook.