Un bărbat de 38 de ani din județul Neamţ poate spune că s-a născut a doua oară, după ce s-a întâlnit în pădure cu trei urşi și a scăpat doar cu câteva zgârieturi, notează stirileprotv.ro.

A reușit să fugă de animale, după ce a lăsat în urmă rucsacul cu ciuperci proaspăt culese. În goană, a căzut însă într-o râpă. De asta a ajuns la spital, dar medicii au decis că nu este nevoie să îl interneze, după ce i-au acordat primele îngrijiri.

Bărbatul locuiește în comuna Gârcina (n.r. – circa 65 de kilometri de municipiul Bacău), la poalele pădurii. Are doi copii de crescut, iar ciupercile din această perioadă sunt principala sursă de hrană a familiei.

De dimineață, omul a intrat adânc în pădure să caute ghebe. La un moment dat, a văzut că în apropiere lui erau trei urși: unul s-a îndreptat direct către el.

Gheorghe Muciureanu, bărbatul atacat de urși: “A venit deodată cu viteză la mine. Am apucat să mă întorc cu spatele, mi-a dat în rucsac și am căzut în râpă departe. De acolo m-am târât și am ajuns la drum”.

Bărbatul a fost găsit de un vecin care l-a dus cu mașina la dispensar.

Iulian Burculeţ, medic: “S-a prezentat la noi un pacient, după o întâlnire cu ursul în pădure, cu mai multe plăgi în urma acestui fapt. I s-a acordat primul ajutor și a fost solicitată o ambulanță pentru a se continua îngrijirile de specialitate”.

Silvicultorii spun că ursul, de regulă, nu caută întâlnirea cu oamenii și atacă numai când se simte încolțit sau dacă o femelă își simte puii amenințați.

De această dată, bărbatul s-a ales cu câteva zgârieturi și o sperietură zdravănă. (foto: imagine ilustrativă)