Echipele Delgaz Grid vor relua etapizat, începând cu ora 10,00 distribuția gazelor naturale pentru clienții din orașul Buhuși, ca urmare a stabilizării situației din sistemul național de transport. Procedurile pentru alimentarea cu gaze naturale se vor realiza pe parcursul întregii zile, fiind necesare manevre pentru evacuarea aerului din conducte.

În același timp, specialiștii Delgaz Grid verifică toate sesizările primite din mun. Bacău și zona metropolitană Bacău, ca urmare a incidentului produs ieri după-amiază în sistemul național de transport gaze naturale, administrat de Transgaz S.A., incident ce a generat o alterare a calității gazelor naturale.

Pentru a evita orice risc, solicităm consumatorilor să supravegheze permanent aparatele ce utilizează gaze naturale (aragazuri, plite, convectoare, sobe și centrale termice). În cazul în care se oprește accidental funcționarea acestora trebuie  închise toate aparatele, iar după remedierea situației, să supravegheze modul de ardere.

În cazul în care simt miros specific de gaz sau observă alte situații neobișnuite, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon:

0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau

0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie). (sursa: Delgaz Grid; foto: imagine ilustrativă)