La acest moment, traficul pe drumurile naționale din administrarea DRDP Iași se desfășoară fără probleme, în ciuda temperaturilor scăzute din timpul nopții și a precipitațiilor mixte, informează DRDP Iași.

Cerul este acoperit în majoritatea județelor regiunii, cu burniță în zona Focșaniului și ninsori slabe în restul teritoriului. Carosabilul este uscat în Iași și în zona Câmpulung Moldovenesc, respectiv umed în rest, la o temperatură a aerului cuprinsă între -4 (Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava) și 4°C (Bacău).

Pe timpul nopții trecute și în cursul dimineții (interval orar 04:30 – 11:00), pe drumurile naționale din zona Moldovei s-a acționat cu 122 de autoutilaje și s-au răspândit 574 tone de material antiderapant.

În continuare, meteorologii anunță vreme deosebit de rece, mai ales pe parcursul nopților și a dimineților, cu precipitații slabe, sub formă de ninsoare, preponderent în sudul regiunii.

Pe acest fond, DRDP Iași face apel la prudență din partea conducătorilor auto, asigurându-i totodată că drumarii vor acționa în regim de permanență pentru asigurarea circulației, atât astăzi, de sărbătoarea Sf. Andrei, cât și pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României.

Reamintim că în bazele de deszăpezire ale DRDP Iași sunt stocate peste 60.000 tone de material antiderapant, iar pentru intervenții sunt pregătite 130 de utilaje proprii și 138 închiriate, dintr-un total de 353 puse la dispoziție de prestatorii aflați sub contract.