Chimcomplex Borzeşti, companie care deţine platformele Borzești (Onești) și Oltchim (Râmnicu Vâlcea), a încheiat primele nouă luni cu o cifră de afaceri de 804 milioane lei, în scădere cu 22%, în timp ce pierderile s-au majorat de la 1,05 milioane lei în perioada similară din 2019 la 32,9 milioane lei în acest an, arată raportul financiar al companiei, notează zf.ro.

În acelaşi interval, cheltuielile totale s-au redus la 843 mi­lioane lei, faţă de 1,03 miliarde lei în ianuarie-septembrie 2019, iar veniturile s-au diminuat la 816 milioane lei, de la 1,04 miliarde lei.

Potrivit raportului, cheltuielile financiare, chiar dacă au înregistrat o scădere cu 6 milioane de lei , se menţin la un nivel ridicat, determinat de cheltuielile cu diferenţele de curs va­lu­tar înregistrate odată cu reactua­liza­rea sol­durilor cre­ditelor ban­care contractate pentru achizi­ţio­na­rea activelor Oltchim.

Compania Chimcomplex Borzești este una dintre cele mai mari 20 de afaceri antreprenoriale din România şi al doilea exportator cu capital românesc. Totodată, este printre cei mai importanți angajatori din Onești. (foto: imagine ilustrativă)