Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la sediul PNL, că este posibilă eliminarea unor restricții până la Crăciun, în cazul în care infectările vor continua să scadă, și că este analizată varianta redeschiderii piețelor aflate în spații închise, informează stirileprotv.ro.

Întrebat dacă este posibil să fie eliminate o parte dintre restricții până la Crăciun în cazul în care această pantă descendentă a numărului de infectări, înregistrată în ultimele zile, va continua și după data de 6 decembrie, Orban a răspuns: “Cu siguranță”.

Rugat să spună care ar putea fi restricțiile eliminate, Orban a precizat: “Vă spun că analizăm acum, dar să nu o dați ca o știre încă, analizăm posibilitatea redeschiderii piețelor care funcționează în spații închise, cu atât mai mult cu cât a venit iarna și temperatura a coborât, analizăm posibilitatea de a redeschide piețele. Sigur, sunt și alte măsuri, dar orice decizie pe care o vom lua, o vom lua în funcție de evoluția epidemiei”.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, de asemenea, că Guvernul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea care prevede ca pieţele să fie redeschise. Şeful Executivului a adăugat că unul dintre argumentele sesizării arată că o lege nu poate modifica o hotărâre de Guvern care se referă la starea de alertă.

„Sigur orice redeschidere a pieţelor nu va fi posibilă decât cu respectarea strictă a normelor de protecţie sanitară”, a afirmat luni Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.