Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit duminică la Milano, la puțin timp după decolare. Avionul îi aparţinea lui Dan Petrescu, un om de afaceri și magnat imobiliar, care era la bord împreună cu familia şi alţi cinci prieteni. Toată lumea a murit, relatează stirileprotv.ro.

Avionul privat de mici dimensiuni, un Pilatus fabricat în 2015, s-a prăbușit în Italia, lângă Milano. La bord se aflau 8 oamani, iar presa din Italia scrie că nu exista niciun supravieţuitor. La manșă era un român, scriu jurnaliştii italieni. Este vorba de magnatul imobiliarelor, Dan Petrescu. Alături de el, în avion se aflau soția și copilul lor, alături de alți cinci prieteni, a căror naționalitate încă nu este cunoscută.

Vladimir Cohn, prietenul şi partenerul de afaceri al lui Dan Petrescu, spune că ar fi fost şi un copil de două luni care fusese botezat de curând.

Avionul decolase de pe aeroportul internațional Linate, cu destinația Sardinia, și s-a prăbușit, la scurt timp după decolare, într-o suburbie a orașului Milano. Unii martori spun că au văzut flăcări la un motor.

Avionul a căzut peste o clădire cu două niveluri, în curs de renovare, folosită pentru birouri și parcare pentru autobuze. Nimeni nu era însă acolo.

Nu departe de locul prăbușirii se află și o stație de metrou. Însă nu există alte victime la sol, au confirmat autoritățile. Au luat foc și câteva mașini aflate în apropiere, toate goale, în momentul accidentului.

Omul de afaceri Dan Petrescu controla suprafețe mari de terenuri din București, dar și din țară. Cele mai vizibile erau în 2010, cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectivă și hipermarketurile Real și alte galerii comerciale, relatează Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

 

Potrivit Autorităţilor Aeronautice Civile, avionul era înregistrat pe numele unei companii pe care o deţinea omul de afaceri Dan Petrescu. Aeronava de producţie elveţiană a fost cumpărată în 2015.

Pe 30 septembrie, la ora 5:25 avionul a decolat de pe aeroportul Băneasa. A ajuns la Milano la ora 09.00.

Duminică după-amiază, la ora 13:00, aeronava a decolat de la Milano cu destinaţia Sardinia. Imediat după decolare, pilotul a decis să se întoarcă.

Sorin Stoicescu, expert în aviație: “O aeronavă înregistrată în România, Pilatus, monomotor, de fabricaţie elveţiană. Se pare că a fost un incident şi pilotul a decolat de pe aeroportul Linate, de la Milano şi a întrerupt decolarea, adică a revenit către aeroport, însă în proximitatea acestuia s-a prăbuşit peste o clădire aflată în construcţie.”

Este posibil ca pilotul să fi pierdut controlul aeronavei, din motive tehnice. Ori i s-a făcut rău la manşă, spune expertul în aviaţie Sorin Stoicescu.

Sorin Stoicescu, expert în aviație: “Pilotul, la un moment dat, a pierdut controlul aeronavei pentru că s-a prăbuşit pe o clădire, adică nu a ales un spaţiu în care să cadă avionul, deci nu a mai putut să-l controleze. Acesta este evident, dacă el s-a prăbuşit pe o clădire înseamnă că în momentul acela ori nu mai putea să stăpânească aeronava, deci ar fi fost într-o anumită incapacitate, ori probabil că, probabil că era mort.”

Martorii spun că au auzit o explozie când avionul s-a prăbuşit peste clădirea de două etaje care era goală.

Prăbuşirea avionului a provocat distrugeri clădirii, iar câteva maşini parcate au luat foc.

Cauza dezastrului va fi stabilită de o comisie tehnică din Italia. La investigaţie vor participa şi autorităţile din România.

ARTICOLUL INTEGRAL AICI