Preotul Nicolae Pașcu, parohul și ctitorul locașului Maria Magdalena, totodată tatăl Elenei Pașcu-Apăvăloaie, consilier local și lider al PNL Onești, a ieșit la pensie, după 42 de ani de păstorire.

“Mulțumim, tată, pentru exemplul oferit de-a lungul celor 42 de ani de păstorire! Să te țină Dumnezeu sănătos”, i-a transmis Elena Pașcu părintelui său.

“După 42 de ani de păstorire, preotul Nicolae Pașcu, parohul și ctitorul locașului Maria Magdalena, mica Putnă a oneștenilor, face un pas înapoi și acceptă cu eleganța-i și cu smerenia-i binecunoscute, decizia de pensionare.

“Facă-se voia Sa”, a fost reacția părintelui când a aflat că este pensionar!

Lasă în urma lui, un exemplu de slujitor al lui Dumnezeu, un exemplu de om muncitor, un exemplu de om în slujba oamenilor.

Preoția nu este o meserie, ci este har de la Dumnezeu și nu poate sfârși odată cu împlinirea vârstei de pensionare. Hirotonisirea preotului este pe viață, nu până la vârsta de 65 de ani, iar harul preotului este mai puternic cu fiecare an în plus pe care i-l dă Cel de Sus!

Respectarea rigorilor bisericești, de multe ori în contradicție cu sfintele învățături, rigori care vin și fac loc laicului în Sfânta Biserică, se încadrează în noțiunea de “ascultare” a preotului slujitor.

Mulțumim părinte pentru dragostea cu care ne-ați păstorit atâția ani, mulțumim pentru maniera în care ne-ați învățat să Îl primim pe Hristos în casele și în viețile noastre, mulțumim pentru lecția de chibzuință pe care ne-ați dat-o astăzi la Sfânta Liturghie!”, se menționează pe pagina de Facebook a Bisericii Maria Magdalena Onești. (sursa foto: Biserica Maria Magdalena Onești)