Prefectul județului Bacău, Liviu Alexandru Miroșeanu, a intervenit în conflictul de muncă apărut la Unitatea Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Bacău. Vă reamintim, ca urmare a sancționării de către DSP Bacău a unui medic și a unor asistenți de la UPU, amenzi aplicate în legătură cu cazul suspectului de coronavirus, șase medici au luat decizia de a-și înainta demisiile.

Aceștia au revenit asupra deciziei, în urma unei întrevederi pe care prefectul județului Bacău, Liviu Alexandru Miroșeanu, a avut-o, astăzi, cu conducerea Spitalului Județean și cu medicii protestatari, solidari cu medicul amendat în cazul posibilei suspiciuni de coronavirus.

S-au găsit soluții astfel că, în prezent, a rămas demisionar doar medicul amendat pentru neanunțarea Direcției de Sănătate Publică, în termen legal, ceilalți medici, protestatari, retrăgându-și cererile de demisie, activitatea desfășurându se normal în unitate.

De asemenea, prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu a fost interesat de modul în care UPU și SJU Bacău sunt pregătite cu resursele umane și tehnice pentru gestionarea promptă, potrivit prevederilor legale, a altor cazuri posibil suspecte de coronavirus.

A solicitat implicare și responsabilitate maximă tuturor lucrătorilor SJU Bacău”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Județului Bacău. (sursa foto: facebook.com/Instituția Prefectului Județului Bacău)