Fie că locuiesc la bloc, fie că stau la casă oneștenilor le revin mai multe obligații și responsabilități gospodărești, toate acestea fiind prevăzute în Regulamentul privind stabilirea unor măsuri de bună gospodărire a Municipiului Onești, aprobat prin Anexa la HCL nr. 133/2002.

Una dintre obligații se referă la păstrarea curățeniei în spațiile verzi din jurul imobilelor. Astfel, neîntreținerea acestora se sancționează cu amenzi de până la 1.500 de lei, după cum se arată într-o înștiințare a Serviciului Public de Poliție Locală Onești.

Dacă amenda pentru persoane fizice este cuprinsă între 500 și 1.500 de lei, persoanele juridice care nu asigură curățenia trotuarului și întreținerea spațiului verde din jurul imobilelor în care își desfășoară activitatea sunt pasibile la plata unei sancțiuni cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.

De la 100 până la 1.000 de lei este amenda pentru persoanele fizice care nu mențin curățenia trotuarelor și rigolelor, inclusiv a grătarelor gurilor pluviale și nu înlătură zăpada ori gheața din dreptul locuințelor, în vreme ce pentru persoanele fizice riscă sancțiuni ce pot ajunge și la 2.500 de lei. (foto: arhivă)