UPDATE – 19.03: Cei trei muncitori care și-au pierdut viața în accidentul de muncă produs astăzi în județul Hunedoara erau angajații firmei din Onești care executa lucrări la acel pod de cale ferată, unde s-a produs tragedia, susțin reporterii Observatorului, de la Antena 1.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Trei muncitori au fost îngropați de vii, în această dimineață (n.r. – sâmbătă, 4 noiembrie) în timp ce lucrau la un pod de cale ferată, în județul Hunedoara. Bărbații săpau un terasament în localitatea Peștera Bolii, din județul Hunedoara.

„În jurul orei 12.30, pe şantierul feroviar unde se defăşurau lucrări de modernizare a unui pod de cale ferată, situat între stațiile Petroşani-Bănița, a avut loc un accident de muncă. Din primele informații primite de la fața locului, doi muncitori au fost prinşi sub pământ, iar altul este prins pe jumătate de  malul de pământ care s-a surpat.

Muncitorii care execută această lucrare nu sunt ceferiști, sunt angajații firmei SC CONFER GROUP/ SC RADARIA.

Lucrările la podul respectiv sunt incluse în programul de reabilitare poduri-podețe, lot RCF Timișoara, derulat din fonduri europene. Firma care execută  lucrările este SC Confer Grup/ SC Radaria, iar termenul de finalizare a lucrărilor este noiembrie 2017. 

Facem precizarea că lucrările se executau pe firul II, traficul feroviar fiind operațional doar pe firul I.

În acest moment nu este oprită circulația feroviară, trenurile care tranzitează zona Petroşani – Bănița circulă pe firul I”, se arată într-un comunicat al CFR.

Una dintre cele două firme care executau lucrările de la calea ferată – SC CONFER GROUP – este din Onești.  Firma a fost înființată în anul 2003 și are sediul social pe strada Gării nr. 7. Pe aceeași stradă se află și unitatea de producție Autoliv de la Onești.

Nu se știe în momentul de față dacă cei trei muncitori morți aparțin SC CONFER GROUP sau celeilalte firme care avea oameni acolo, RADARIA SRL din Galați.

Sursa foto: digi24.ro